Saya ada satu masalah.. Suami saya agak pelik bila hendak ‘BERSAMA’ . Dia selalu suruh saya pakai kostum dan bunyi BINATANG..Jika saya tidak buat, dia akan….

Hi Admin,saya guna fake akaun.Please siarkan kisah luar biasa saya ni!

Saya,Fiza berasal dari Ipoh dan berkahwin dengan suami yang asalnya dari Teluk Ramunia. Ada anak seorang.

Suami saya ,Lamin, seorang peladang lembu,kambing dan ayam yang berjaya.Ada ladang ayam suami yang di pajak oleh KFC lagi. Saya pula kerja sebagai cikgu.

Bab kewangan bukan benda yang perlu saya hiraukan.Dengan campur bisnes online saya lagi,gaji cikgu ,hampir RM7 ribu datang dari saya dan RM10K (kasar) dari Lamin.

Suami saya bukan kaki karoke,kaki massage mahupun kaki betina.
Sepanjang 2tahun kami berkahwin,saya akui ada yang pelik.

Setiap kali kami bermesra ( jimak) pasti suami saya akan arahkan saya memakai kostum.Kostum haiwan. Kadang kadang coli itu ada lukisan kucing,kuda dan cekak kepala saya berbentuk tanduk lembu dan telinga kucing.

Ada sekali dia ternampak penyanyi pop popular Katy Perry berpakaian latex kucing.Sampai ke oversea suami saya tempah dan beli.

Saya menurut perintah.Pakai je la. Saya pun selesa je pakai baju seksi bercorak binatang.Untuk suami kan!

Cumanya,sejak kebelakangan ni,masa kami berjimak,Lamin selalu suruh saya mengeluarkan bunyi binatang macam bunyi ngiau kucing,lembu la,anjing,kuda pun ada.

Bila tak di buat,dia marah saya dan saya nampak dia macam tak puas.Pernah juga dia tambat leher saya macam kambing!

Semalam.hancur hati saya bila saya jumpa video lucah dalam hp Lamin.Tapi jenis luar biasa.Lelaki berjimak dengan babi la,wanita dan kuda dan ada juga video haiwan mengawan.

Saya mengeletar dan termuntah.Apa dah jadi dengan suami saya? Saya khuatir dia di ladang.Takut sangat dia buat bukan bukan.

Warga KRT,bantulah aku.Aku taknak cerai.Aku sayangkan rumah tangga ni.

Sumber : KRT

Kredit : http://supermario16.com/super/saya-ada-satu-masalah-suami-saya-agak-pelik-bila-hendak-bersama-dia-selalu-suruh-saya-pakai-kostum-dan-bunyi-binatang-jika-saya-tidak-buat-dia-akan2/

Mengejutkan!! Pemandu Axia Tampil Dengan Polis Report, Kereta Terbabas Bukan Kerana Steering Lock! Rupa-rupanya Disebabkan Oleh …

 

Heboh sejak semalam apabila satu berita yang viral di media sosial yang melibatkan kemalangan kecil kereta axia yang dipandu oleh seorang wanita terbabas. Tajuk besar punca kereta tersebut terbabas apabila mengaitkan tentang masalah kereta axia iaitu steering lock.

Sebelum ini pernah heboh untuk pengguna kereta jenama axia kerana satu satunya masalah kereta axia yang boleh mengakibatkan kemalangan ialah masalah steering lock. Berita demi berita yang tersebar mengenai masalah steering lock kereta axia termasuklah kemalangan yang terjadi semalam.

Seorang pengguna laman facebook memuatnaik satu kejadian dan juga gambar yang melibatkan kemalangan kereta axia yang terbabas ke tepi jalan dan melanggar kawasan rumah. Melalui posting berkenaan juga dikatakan kereta axia tersebut terbabas kerana steering yang tiba tiba lock.

Namun, di sebalik kejadian bukanlah seperti apa yang digembar gemburkan kerana akhirnya pemandu wanita kereta berkenaan tampil dan membuat laporan polis sekaligus menceritakan punca kemalangan itu terjadi.

Lah..sebab elak kucing je. Korang ni pandai pandai je mereka cerita tau. Siapa kepala yang mula buat cerita kemalangan tu punca dia steering lock. Pandai pandai je mereka cerita sendiri. Aigoo.

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Sumber : http://kisahdunia.com/2017/07/31/pemandu-axia-tampil-keretaterbabas-bukan-kerana-steering-lock/

(VIRAL) Tunang Lari Ikut Kekasih Lama, Lelaki Nekad Cari Bakal Isteri Untuk Majlis Kahwin Bulan Depan!

(VIRAL) Tunang Lari Ikut Kekasih Lama, Lelaki Nekad Cari Bakal Isteri Untuk Majlis Kahwin Bulan Depan!

Beberapa jam lalu, laman Viral D Viral telah menerbitkan satu entri yang menunjukkan seorang lelaki mencari bakal pengantin selepas ditinggalkan bekas tunangnya. Lelaki berkenaan, Adib yang berusia 30 tahun menceritakan bahawa tunangnya bertindak memutuskan tali pertunangan selepas berhasrat untuk berkahwin dengan bekas teman lelakinya terdahulu.

Memandangkan persiapan majlis perkahwinan sudah hampir siap 80%, Adib meminta mana-mana wanita yang mahu menamatkan zaman bujang untuk berkahwin dengannya pada bulan hadapan. Bukan itu sahaja, Adib juga menjanjikan untuk menyediakan wang hantaran sebanyak RM15,000 berserta pakej bulan madu ke Korea.

(VIRAL) Tunang Lari Ikut Kekasih Lama, Lelaki Nekad Cari Bakal Isteri Untuk Majlis Kahwin Bulan Depan!

Pemuda yang berasal daripada Negeri Sembilan itu turut melampirkan gambarnya untuk dilihat oleh wanita yang serius ingin melangkah ke alam perkahwinan bersama dirinya.

(VIRAL) Tunang Lari Ikut Kekasih Lama, Lelaki Nekad Cari Bakal Isteri Untuk Majlis Kahwin Bulan Depan!Sumber Viral D Viral

Difahamkan Adib akan menghubungi perempuan yang berjaya menarik perhatiannya untuk berbincang isu berkenaan dengan lebih terperinci.

Sejak dimuat naik pada satu jam yang lalu, entri berkenaan berjaya mendapat lebih 1.7K likes, 1.4K komen dan 267 perkongsian daripada netizen.

(VIRAL) Tunang Lari Ikut Kekasih Lama, Lelaki Nekad Cari Bakal Isteri Untuk Majlis Kahwin Bulan Depan!

Individu yang berminat bolehlah meletakkan nama di ruangan komen post ini (sila klik) FB Viral D Viral

‘Aliff Sayang Abah’- Netizen Sebak Lihat Dato Aliff Syukri Layan ‘Anak Syurga’

Baru sahaja balik dari bercuti di luar negara , dah Dato Aliff buat follower dia menangis sama melihat video terbaru bersama anak angkatnya Aliff juga nama diberi .

Rata-rata follower Dato Aliff meluahkan rasa sebak dan sedih melihat ketulusan dua orang Aliff ini .
Yang seorang Dato Aliff yang seorang anak kecil Aliff .

Aksi mereka berdurasi hampir seminit itu mampu menggugurkan airmata anak jantan . Uwaaaaa .

Part ‘aliff sayang abah , aliff sayang abah’ dengan muka yang dah nak menangis , ya Allah betapa besarnya kasih sayang mereka sekeluarga pada Aliff .

Rata-rata followers Dato Aliff juga mendoakan kesejahteraan Dato Aliff agar diberikan kekuatan dan semangat untuk terus menjaga anak angkatnya itu .

Untuk pengetahun , Aliff bakal menjadi anak angkat kepada keluarga Dato Aliff yang diambil dari jabatan kebajikan masyarakat . Dan baru-baru ini Dato ke overseas tak dapat membawa anaknya itu sekali kerana syarat JKM tidak boleh bawa anak angkat ke luar negara selama 2 tahun .

sumber : IG aliffsyukriterlajaklaris

Mak mertua selalu minta duit dengan suami.. Bila bagi sedikit dia mengamuk.. Pernah sekali dia doakan kami mati dilanggar lori kerana tidak bagi duit pada dia!

Assalam admin..

Terima kasih, kira nya msg saya ni di siar kan..

Begini cerita nya.. Pagi tadi mil call suami.. nak minta amik tgh hari, hantar ke masjid.. Sabtu ngan ahad adalah off day suami, sy ngan suami pjj.. so, pegi la suami sy amik mil.. Mmng setiap 25hb mil akan call suami, tanya duit..

Sblm kawin suami tiap bulan hulur Rm200 dkt mil.. Tgh hri td, suami dtg la rmh mil, nak amik, smbil bg duit Rm100 ngan mil.. mil mrh2, siap mnyumpah, kata kami kedekut, nnty Allah akan kedekut jgk ngan kami.. suami ckp la, ada duit lebih, nnty akan bg lebih..

mil halau suami, kata nye p la balikk, x pyh hantar g masjid, haram kete engko tuu.. harap ko mati kene langgar ngan lori, cam tu la mil ckp dkt suami.. sian suami, dtg tempat keje sy td, mluah smua ni ngan sy, smbl mukak tahan air mate..

Sy mmng mrh, tapi msih hormat mil, ikut hati nak je msg mil.. tak bsyukur langsung.. Biase la mil, ade je x kena, hanye duit je, bole beli senyuman die.. hri tu suami bg Rm150, 5minit senyum, pstu buat muka tak puas hati lagi.. kalau la mil tahu ! Ye mmng gaji husband Rm 2000.. tolak komitmen pnjm ngan koperasi pat keje suami.. 1400 tolak, bunga along..

mse kami kwin hri tu, mil nak buad majlis grand2, maklum la ank bungsu.. hah ! Pksa hsbnd sdia duit, kalau tak dye x bg kawin.. tgk hsbnd amik jln pintas..! x ksian ngan ank sndri, nak majlis grand, tp mnyumbang tanak ! Tolak sume tggl Rm600.. Rm440 buad byr ccm kete suami..

slebih nya beli belanja susu n pamper ank yg usia nya setahun.. Habis duit makan, duit minyak suami mane ? Nasib baik sy keje, yg kurang sy yg bantu, even gaji Rm800.. smbil tu husband buat parttime, amik kn org stok rkok, ade la dlm 100 lbih dpt, tu la buad duit minyak.. knpa mil x bsyukur !

Asal gaji, mesti kate kami byk duit, almaklum, suamisteri keje.. kalau la mil tahu, kami pn ckup2 makan, kdg2 suami sminggu tu mkn megi je, duit dlm tgn Rm5 je.. dia nmpk je kami ni bduit, tak tau blkg ikat perut.. bersyukur la wahai mil, kite bagi skdar yg ada !

Tak habis2 nak buat penghinaan, satu yg sy sgt puji suami, dia hati kering.. Tiap kali bg Rm109 ade je mil x buat, campak duit kat muka suami, ludah mknn suami, ckp x halal mkn dkt rmh mil, sbb knon nye suami ni bila x de duit bru dtg umah mil mkn.. dia anak tiri ke mil ? Knpa sehina tuh lyn anak sendiri ! Mohon berubah.. kita tdk tau esok lusa kalau anak tu d pnjg kn umur lg..

Apa pun semoga Allah buka kn pintu rezeki buat kami suami isteri seluas2 nya.. In Shaa Allah :'(

Sumber : http://supermario16.com/super/mak-mertua-selalu-minta-duit-dengan-suami-bila-bagi-sedikit-dia-mengamuk-pernah-sekali-dia-doakan-kami-mati-dilanggar-lori-kerana-tidak-bagi-duit-pada-dia2/

Isteri Keputihan Dibunuh Suami Disangka Curang Dengan Jantan Lain

Isteri Keputihan Dibunuh Suami Disangka Curang Dengan Jantan Lain|Seorang lelaki Muzakir di jerat dengan penjara seumur hidup dimahkamah kelmarin selepas didakwa membunuh isterinya Novanti 29 dengan memukul bagian kepalanya dengan batu hingga meninggal dunia pada tahun 2015 lalu.

Novanti di temukan warga dengan kepala pecah di rumahnya dipercayai dibunuh oleh suaminya hanya karena salah paham.Menurut sumber Novanti yang keputihan di sangka suaminya baru habis melakukan hubungan intim dengan lelaki lain.

Kejadian tragis  yang berlaku di lampung ini bermula dari Muzakir yang baru sahaja balik kerja dan terus ke bilik mandi untuk membersihkan diri,dalam bilik mandi ia mendapati bercakan putih berlendir seperti air mani.

Tanpa menyiasat terlebih dahulu muzakir terus menuduh isterinya menjalin hubungan dengan lelaki lain.

Pertelingkahan mulutpun berlaku hingga muzakir membogelkan isterinya untuk mencari bukti,sebaik sahaja muzakir melihat kemaluan isterinya yang berlendir,kemarahannya semakin menjadi jadi hingga muzakir cuba memaksa isterinya mengaku dengan cara kasar.
Tidak cukup dipukul dengan tangan,muzakir juga memijak isterinya dengan beberapa kali,hingga ia gelap mata mengambil batu dan memukul kepala isterinya sampai mati.
Muzakir di tahan oleh pihak kepolisian lampung sehari selepas ia membunuh isterinya.Menurut kesaksian warga,Muzakir dilihat tergesa gesa keluar dari kampung berkenan sebelum mayat isterinya ditemukan oleh warga.

Menurut warga setempat Muzakir adalah seorang lelaki yang jarang bergaul dan tidak memiliki pendidikan sama sekali,dimaklumkan juga bahwa Muzakir dan Novanti baru sahaja sebulan berkahwin sebelum pembunuhan.

Bagaimanapun Muzakir selepas ditahan, mengakui kesilapannya dan akan mempertanggung jawabkan atas apa yang dia lakukan kepada isterinya.

Pengguna COWAY,Sila Baca Pendedahan JIJIK Ini Sampai HABIS dan Nilaikan Sendiri!!!!

Terima kasih kawan-kawan yang respon pada post saya sebelum ini. Ada perkara yang berlaku yang menyebabkan saya terfikir soalan bagaimana cara untuk saman pihak yang menjual mesin atau produk kesihatan dalam situasi lain.

Bukan nak ‘proceed’ dengan tindakan mahkamah dalam situasi saya ini tetapi lebih kepada nak kumpul maklumat untuk pengetahuan. Supaya boleh dirujuk semula terutama apabila berlaku kes berkaitan perubatan dan kesihatan.

Apapun, perkara yang berlaku padaa kami adalah pada mesin air coway.

Kemuncaknya adalah apabila suatu hari tiba-tiba keluar tahi cicak daripada tempat keluar air masuk ke dalam cawan yang sedang saya tadah. Isteri saya Huda Hakim tak percaya. Memang tak logik pun, boleh keluar dari saluran air tapis. Air sejuk pula tu. Disebabkan tak logik, maka otak cuba merasionalkan apa yang saya baru nampak. Beberapa teori antaranya memang najis tu dah ada dalam cawan (yang ni pun sebenarnya tak logik sebab yakin cawan itu bersih dan saya nampak tahi cicak tu turun bersama air ke dalam cawan), ada cicak di atas siling yang sharpshooter buang najis tepat ke dalam cawan (saya pernah diberitahu dalam kelas fisiologi bahawa cicak tidak kencing, lebihan air dibuang melalui najisnya). Juga tidak logik.

Kami pun panggil technician datang dan ini lah hasilnya. Bila dibuka panel mesin tersebut, ruang dalam ni penuh dengan tahi cicak. Telur cicak pun ada! Siap ada seekor cicak boleh duduk melepak dalam tu.

Kembang tekak rasa.

Yang buatkan kami marah adalah respon technician tersebut yang menjawab dalam keadaan seolah-olah tidak ada apa yang berlaku. Nak ambil cuci, dan kemudian kami boleh guna semula. Tanpa rasa bersalah.

Tidak ada tindakan untuk siasat apa punca cicak boleh masuk – adakah terdapat ‘defect’ pada mesin ini? Ataupun ‘flaws’ pada ‘design’ yang menyebabkan perkara ni boleh berlaku. Tidak ada.

Kami telefon center nya untuk bagitahu kami nak pulangkan mesin ini. Tak lalu dah nak minum walaupun setelah dicuci. Tapi mereka ‘insist’ untuk kami ambil semula mesin setelah dicuci.

Begitulah ceritanya.

—————

Update 26/07/17

Menerima kunjungan General Manager (GM), En Ajib Adi dan Agen dari Coway yang datang ke rumah.

Kami menerangkan kronologi peristiwa yang berlaku, apa yang menyebabkan post Fb dibuat, dan pandangan-pandangan kami mengenai isu ini.

En Ajib juga menggunakan kesempatan bertemu ini untuk memohon maaf kepada kami bagi pihak agen-agen coway yang terlalu defensif dan mengeluarkan kata-kata yang tidak sepatutnya di post fb tersebut. Kami juga dikhabarkan bahawa beliau telah mengeluarkan arahan supaya agen di bawah kelolaannya untuk memadamkan komen-komen tersebut.

Beliau juga menerangkan bahawa kelewatan beliau mengeluarkan sebarang respon atau mengambil tindakan adalah disebabkan ingin mendapatkan maklumat secara terus daripada kami.

Antara pandangan yang diutarakan di dalam perbincangan ini :

1. Sememangnya terdapat masalah dari segi ‘design’ tempat keluar air tersebut yang memungkinkan cicak tersebut masuk, ataupun hidup di dalam ruang tersebut. Bagaimanapun tidak dapat dipastikan bagaimana dan bila cicak tersebut masuk. Dari banyaknya jumlah tahi cicak yang ada, mungkin sahaja cicak tersebut dah berkampung lama. Malah rupa dan warna cicak tersebut juga tidak seperti cicak yang biasa ditemui di rumah2.

2. Mereka juga mengakui bahagian kompartmen tersebut tidak termasuk di dalam bahagian yang dicuci sewaktu servis biasa oleh cody. Antara tindakan selepas ini adalah mungkin untuk meminta cody turut memeriksa dan mencuci bahagian ini – tetapi memerlukan perbincangan di pihak mereka dan juga berdasarkan permintaan kerana ia hanya boleh dibuka oleh technician dan bukan oleh cody.

3. Kami dimaklumkan bahawa laporan berkenaan masalah berkaitan mesin ini telahpun dihantar ke jabatan R&D di Korea untuk tindakan selanjutnya.

4. Pandangan kami, ‘Damage control’ gagal di pihak syarikat disebabkan oleh kakitangan yang membuat kerja semata-mata ‘mengikut buku’ dan tidak mengambil kira ‘the bigger picture’ ketika memberi maklumbalas kepada kami sebagai pengadu. Keadaan ini diburukkan lagi oleh respon dan komen-komen dari agen-agen yang terlalu defensif di dalam pos di facebook.

5. Kes kami ini boleh menjadi ‘case study’ yang baik bagi mereka belajar menangani aduan pelanggan, dan menjadi petunjuk betapa pentingnya syarikat untuk melatih agen-agen ini. Tanpa mereka sedari, mereka sebenarnya merupakan duta kepada syarikat, dan sikap serta tindakbalas mereka akan ditafsirkan sebagai sikap dan tindakbalas syarikat oleh masyarakat.

6. Apabila ditanya pandangan saya berkenaan isu ini, saya menegaskan bahawa pandangan saya dalam isu ini telahpun dinyatakan di dalam post fb saya pada hari ini. (Post berbahasa Inggeris)

7. Mereka juga menghargai pandangan dan pengalaman isteri saya berdepan dengan pelanggan di dalam bidang ‘sales’ bertahun-tahun.

Secara keseluruhannya, kami berpuas hati dengan sikap bertanggungjawab En Ajib, dan perbincangan akan diteruskan lagi selepas ini. Selepas ini juga kemungkinan besar lawatan susulan oleh regional/technical manager akan dilakukan.

Harapan kami agar Coway dapat meningkatkan lagi mutu perkhidmatan kepada pelanggan selepas daripada ini, terutama dari segi penjagaan produk (dengan cara-cara mengatasi kelemahan spesifik yang dikenalpasti seperti di dalam kes ini), dan layanan mereka terhadap aduan pelanggan.

Harapan kami juga agar masyarakat awam di Malaysia ini lebih berhati-hati ketika berbicara walaupun di alam maya media sosial. Walaupun dalam keadaan orang yang kita ketahui dengan yakin bahawa dia pengotor pun kita tak sampai hati nak sebut secara berdepan, inikan pula orang yang langsung kita tidak kenal dan tidak tahu statusnya.

Terima kasih En Ajib dan team beliau.

credit :Muhammad azrin umar

Selfie selepas belasah rakan…

Video pelajar perempuan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) di Kunak, dibelasah sekumpulan pelajar tular di laman sosial sejak malam semalam.

Video berdurasi 1 minit 39 saat itu menunjukkan mangsa yang memakai tudung ditumbuk sebelum beberapa lagi pelajar perempuan campur tangan dan turut menumbuk serta menendang mangsa bertubi-tubi.

Mangsa cuba mengelak namun terus dibelasah sehingga terjatuh sebelum dipijak dan ditumbuk.

Ketika itu, mangsa merayu supaya diselesaikan cara baik namun tidak diendahkan malah mangsa terus dipukul.

Ketua Polis Daerah Kunak Superintendan Mohd Nasaruddin M Nasir ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu dan siasatan masih dijalankan.

“Kejadian itu benar dan polis menyiasatnya,” katanya.

Selfie selepas belasah rakan…

Selfie selepas belasah rakan…

Selfie selepas belasah rakan…

Selfie selepas belasah rakan…

Selfie selepas belasah rakan…